exapnsievat

StichtingLeslokaal SeniorWeb Noordoostpolder is een vrijwilligersorganisatie met een ANBI-status, en is een erkende leslocatie  bij het landelijke

SeniorWeb

Met duidelijke uitleg en persoonlijke computerhulp van SeniorWeb Noordoostpolder blijft u digitaal fit

 

Senioren die tegen hindernissen oplopen met hun computer, laptop of tablet, kunnen sinds 2003 terecht voor computercursussen bij SeniorWeb Noordoostpolder. De laatste tijd merken de vrijwilligers van de stichting echter dat er steeds meer specifieke problemen om een oplossing vragen.

Vragen over WhatsAppen en Skypen komen veel aan de orde. Ook vragen over het gebruik van een Apple-computer komen steeds vaker voor. De open inloop van SeniorWeb is druk, elke woensdagochtend in een lokaal van de Expansie in Emmeloord. Achter de tien beeldschermen zitten mannen en vrouwen die elk tegen een eigen probleem aanlopen. De vrijwilligers van SeniorWeb helpen hen graag op weg.

De deelname aan de klassikale computercursussen of workshops kan nog steeds maar nu kunnen mensen hun specifieke vraag ook bij ons neerleggen en dan kijken wij hoe we hen het best kunnen helpen. De ene keer zal daar een individuele begeleiding van een aantal dagdelen uit rollen, een andere keer worden mensen met dezelfde hulpvraag samengevoegd voor een korte cursus.

Computerprogramma's veranderen of worden niet meer ondersteund en ook de wereld vraagt steeds meer online-zelfredzaamheid van mensen. Senioren hebben bijvoorbeeld problemen met hun persoonlijke e-mail, het online regelen van hun zorgverzekering of het aanvragen van een DigiD. Dat zijn zaken die je liever niet klassikaal behandelt.

Bovendien wordt elke tweede zaterdag van de maand een cursus Stamboomonderzoek gegeven. Daar zijn speciale programma's voor.

Voorlopig wordt bij wijze van proef, iedere donderdag een extra open inloop gehouden van 20.00 tot 22.00 uur.




  • DSC02090.JPG
  • DSC02091.JPG
  • DSC02112.JPG
  • Verhuizing

    SeniorwebNOP verhuist in december naar de school De Planthof Fjord 44, Emmeloord waar wij op 5 januari vanaf 11.00 uur onze officiële opening met een open inloopdag zullen vieren.

    Lees meer...
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren.
Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok