WE ZIJN GESLOTEN!

Helaas opnieuw een lock down voor onze woensdaginloop.


Toch blijven we bereikbaar via ons telefoonnummer 06-83 38 27 21.
Zo kunt u nog bespreken of en hoe we u toch nog van dienst kunnen zijn.
 

Stichting SeniorWeb Noordoostpolder is een vrijwilligersorganisatie met een ANBI-status, en is een erkende leslocatie bij landelijk

SeniorWeb

Met duidelijke uitleg en persoonlijke computerhulp van SeniorWeb Noordoostpolder blijft u digitaal fit

 

Senioren die tegen hindernissen oplopen met hun computer, laptop, tablet of smartphone, kunnen sinds 2003 terecht voor computercursussen bij SeniorWeb Noordoostpolder. De laatste tijd merken de vrijwilligers van de stichting echter dat er steeds meer specifieke problemen om een oplossing vragen.

Vragen over WhatsAppen en Skypen komen veel aan de orde. Ook vragen over het gebruik van een Apple-computer komen steeds vaker voor. De vrije inloop van SeniorWeb is elke maandagmiddag en elke woensdagochtend in een lokaal van de Planthof in Emmeloord. Achter de beeldschermen zitten mannen en vrouwen die elk tegen een eigen probleem aanlopen. De vrijwilligers van SeniorWeb helpen hen graag op weg.

De deelname aan de klassikale computercursussen of workshops kan nog steeds maar nu kunnen mensen hun specifieke vraag ook bij ons neerleggen en dan kijken wij hoe we hen het best kunnen helpen. De ene keer zal daar een individuele begeleiding van een aantal dagdelen uit rollen, een andere keer worden mensen met dezelfde hulpvraag samengevoegd voor een korte cursus.

Computerprogramma's veranderen of worden niet meer ondersteund en ook de wereld vraagt steeds meer online-zelfredzaamheid van mensen. Senioren hebben bijvoorbeeld problemen met hun persoonlijke e-mail, het online regelen van hun zorgverzekering of het aanvragen van een DigiD. Dat zijn zaken die je liever niet klassikaal behandelt.

Bovendien wordt elke tweede zaterdag van de maand een cursus Stamboomonderzoek gegeven. Daar zijn speciale programma's voor.

Inlichtingen: 06-8338 2721


bewijs van aansluiting

 • Cartridges

  Zoals wij senioren helpen de virtuele weg te vinden, zo willen we er ook aan bijdragen dat de blinde medemens op weg kan gaan. U en wij kunnen dat doen door onze lege cartridges in ons lokaal te deponeren in de daarvoor bestemde doos voor het blindengeleidehonden fonds.
  Doet u ook mee?

  HelpMee

   
 • Corona

  Welkom beste bezoeker(ster),

  Om u van dienst te kunnen zijn ook in deze CORONA tijd willen we ons zo zorgvuldig mogelijk gedragen.

  Indien u de school (en ons lokaal) binnengaat vragen wij dat u : - uw mondkapje op doet en op te houden tijdens alle verplaatsingen in het gebouw totdat u een zitplaats vindt,minimaal 2 maal gevaccineerd bent en/of onlangs negatief getest, - uw handen desinfecteert, - overal probeert de 1,5meter afstand te bewaren, gebruik maakt van de zitplaatsen aan de bureaus met de “spatschermen”.

  Op deze wijze kunnen en moeten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen voor ons zelf en de ander.                                                                    

   
 • Rabo ClubSupport en leden Dank u wel

   

  Verheugd en dankbaar zijn wij met het resultaat van de Rabo ClubSupport actie voor ons werk als Seniorweb NoordOostPolder.

  Alle Rabobank leden die daar met hun stem aan hebben bijgedragen danken wij hartelijk voor hun support.

  Nogmaals Veel Dank.
  Bestuur Seniorweb NoordOostPolder.

   
SeniorWebNOP gebruikt uitsluitend functionele cookies.
Deze maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren.
Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.