ACTIVITEITENSTOP 

UPDATE 19-08-2020

 Aangezien de berichtgeving nog steeds niet erg positief is kunnen wij de deuren voorlopig helaas nog niet openen. We kunnen wel op andere manieren u van dienst zijn, we kunnen bijvoorbeeld met Quick Assist van ons huis uit u helpen met uw computer of laptop. Ook kunnen we u wel per email of telefoon helpen, hebt u een vraag, mail of bel gerust.

Wilt u meer weten over beeldbellen via WhatsApp, Facetime of Skype kunnen we u per email of telefonisch helpen.
Voor verdere informatie kunt u bellen met ons algemene nummer 06 8338 2721 of mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk ook eens op onze Facebook pagina waarop regelmatig nuttige tips staan.

 

Maart 2020

In lijn met de landelijke adviezen , o.a. ook van ouderenorganisaties en omdat wij als senioren tot de aangemerkte risicogroep behoren heeft het bestuur van SeniorWeb Noordoostpolder besloten  om
ingaande zaterdag 14 maart voor onbepaalde tijd alle activiteiten op te schorten en dus de deuren te sluiten.
We volgen de afkondigingen die van hogerhand worden doorgegeven.

HELAAS dus geen inloopdagen, geen open huis en geen start van ons cursusblok.

Ook de inloop familiegeschiedenis gaat niet door.

ONS LOKAAL AAN DE FJORD ZAL DUS GESLOTEN ZIJN ALS HIERBOVEN AANGEGEVEN!
Voor verdere informatie kunt u bellen met het algemene nummer 06 8338 2721

of mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Stichting SeniorWeb Noordoostpolder is een vrijwilligersorganisatie met een ANBI-status, en is een erkende leslocatie bij landelijk

SeniorWeb

Met duidelijke uitleg en persoonlijke computerhulp van SeniorWeb Noordoostpolder blijft u digitaal fit

 

Senioren die tegen hindernissen oplopen met hun computer, laptop of tablet, kunnen sinds 2003 terecht voor computercursussen bij SeniorWeb Noordoostpolder. De laatste tijd merken de vrijwilligers van de stichting echter dat er steeds meer specifieke problemen om een oplossing vragen.

Vragen over WhatsAppen en Skypen komen veel aan de orde. Ook vragen over het gebruik van een Apple-computer komen steeds vaker voor. De vrije inloop van SeniorWeb is druk, elke maandagmiddag en elke woensdagochtend in een lokaal van de Planthof in Emmeloord. Achter de beeldschermen zitten mannen en vrouwen die elk tegen een eigen probleem aanlopen. De vrijwilligers van SeniorWeb helpen hen graag op weg.

De deelname aan de klassikale computercursussen of workshops kan nog steeds maar nu kunnen mensen hun specifieke vraag ook bij ons neerleggen en dan kijken wij hoe we hen het best kunnen helpen. De ene keer zal daar een individuele begeleiding van een aantal dagdelen uit rollen, een andere keer worden mensen met dezelfde hulpvraag samengevoegd voor een korte cursus.

Computerprogramma's veranderen of worden niet meer ondersteund en ook de wereld vraagt steeds meer online-zelfredzaamheid van mensen. Senioren hebben bijvoorbeeld problemen met hun persoonlijke e-mail, het online regelen van hun zorgverzekering of het aanvragen van een DigiD. Dat zijn zaken die je liever niet klassikaal behandelt.

Bovendien wordt elke tweede zaterdag van de maand een cursus Stamboomonderzoek gegeven. Daar zijn speciale programma's voor.

Op 1 september 2019 begint een proef met een open inloop op maandagmiddag van 14 tot 16 uur, De proef duurt tot 1 juli.

Inlichtingen: 06-8338 2721


bewijs van aansluiting

  • Wie komt ons helpen?

    Onze vrijwilligers weten hoe je iemand kunt helpen in de digitale wereld.
    Deze vrijwilligers hebben daar goede steun van het bestuur bij nodig!

    Lees meer...
SeniorWebNOP gebruikt uitsluitend functionele cookies.
Deze maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren.
Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.