Gaat u naar uw gemeentehuis, of naar het loket van een andere overheidsinstelling? Dan moet u in veel gevallen uw identiteitskaart, paspoort of rijbewijs laten zien. Zo weet de overheid wie u bent. Op het internet kunt u laten zien wie u bent door in te loggen met uw DigiD.

U heeft nog geen DigiD, want u denkt dat u die niet nodig hebt?

Is het…

  • eng...? Misschien als u er nog niet vertrouwd mee bent.

  • veilig…? Ja, wanneer u uw gebruikersnaam en wachtwoord maar geheim houdt.

  •  moeilijk..? Wel nee! …….

Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van uw DigiD. Binnen een week ontvangt u per brief een activeringscode. In de 2e les gaan we de code activeren en kijken of deze in de praktijk ook werkt. Steeds meer overheids- of zorginstellingen vragen u om in te loggen met uw DigiD.

Stel, u gaat verhuizen en moet dit doorgeven aan de gemeente. Wat is het dan handig om dit thuis te kunnen regelen en niet door weer en wind naar het gemeentehuis te hoeven gaan. Denk ook eens aan de tijd die het u scheelt. Via de site van de gemeente wordt u automatisch doorgeleid naar de inlogpagina van DigiD. Daar vult u uw DigiD gebruikersnaam en wachtwoord in. Vervolgens komt u automatisch terug op de site van de gemeente, waar u de verhuizing door kunt geven. Als alles is geregeld niet vergeten uit te loggen.

Zien we u ook op deze Workshop?

Duur: 2 dagdelen

Aanmelden

SeniorWebNOP gebruikt uitsluitend functionele cookies.
Deze maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren.
Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.