Artikelindex

E-mail is voor veel senioren een nuttig en aangenaam communicatiemiddel. Daarnaast wordt het gebruik van internet steeds belangrijker bij het verkrijgen van informatie van allerlei organisaties. In de cursus Internet & E-mail gaat u aan de hand van opdrachten ervaring opdoen in het e-mailen en rondkijken (surfen) op het internet.

U leert al snel een bijlage toe te voegen aan een e-mailbericht, het adresboek van uw contactpersonen te onderhouden en een e-mail te sturen aan een groep uit uw adresboek. Daarnaast leert u hoe u informatie zoekt op internet, hoe u een startpagina maakt en hoe u met favorieten kunt werken. U leert gegevens die u op internet hebt gevonden, op te slaan op uw eigen computer en tevens te versturen via e-mail. Aan de gevaren die via internet en e-mail uw computer kunnen bedreigen, zoals phishing, virussen en spyware, zal tijdens de cursus ook aandacht worden besteed.

Om deze cursus goed te volgen is het vereist dat u al enige ervaring heeft opgedaan met de computer, bijvoorbeeld via de Basiscomputercursus van SeniorWeb Noordoostpolder.

Er wordt verwacht dat u weet hoe u de PC moet starten, programma's, zoals Wordpad of Word, kunt starten en afsluiten en enige kennis van Windows bezit, zoals het verkleinen of vergroten van schermen, het maken van  mappen en het verplaatsen van bestanden.

Het in eigen beheer ontwikkelde lesboek wordt uw eigendom en bevat zeer veel oefenstof om thuis nog eens geheel zelfstandig uit te voeren en te oefenen.

De cursus wordt gegeven door één docent en twee begeleiders, die behulpzaam zijn bij de praktische uitvoering. Aan de lessen nemen maximaal 10 cursisten deel.

Deze cursus bestaat uit 7 dagdelen van elk 2 uur.

Kosten: €70,00 inclusief lesmateriaal.

Locatie: Eigen leslokaal in de Planthof, Emmeloord.

Aanmelden

SeniorWebNOP gebruikt uitsluitend functionele cookies.
Deze maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren.
Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.