Artikelindex

E-mail is voor veel senioren een nuttig en aangenaam communicatiemiddel. Daarnaast wordt het gebruik van internet steeds belangrijker bij het verkrijgen van informatie van allerlei organisaties. In de cursus Internet & E-mail gaat u aan de hand van opdrachten ervaring opdoen in het e-mailen en rondkijken (surfen) op het internet.

U leert al snel een bijlage toe te voegen aan een e-mailbericht, het adresboek van uw contactpersonen te onderhouden en een e-mail te sturen aan een groep uit uw adresboek. Daarnaast leert u hoe u informatie zoekt op internet, hoe u een startpagina maakt en hoe u met favorieten kunt werken. U leert gegevens die u op internet hebt gevonden, op te slaan op uw eigen computer en tevens te versturen via e-mail. Aan de gevaren die via internet en e-mail uw computer kunnen bedreigen, zoals phishing, virussen en spyware, zal tijdens de cursus ook aandacht worden besteed.

Om deze cursus goed te volgen is het vereist dat u al enige ervaring heeft opgedaan met de computer, bijvoorbeeld via de Basiscomputercursus van SeniorWeb Noordoostpolder.

Er wordt verwacht dat u weet hoe u de PC moet starten, programma's, zoals Wordpad of Word, kunt starten en afsluiten en enige kennis van Windows bezit, zoals het verkleinen of vergroten van schermen, het maken van  mappen en het verplaatsen van bestanden.

Het in eigen beheer ontwikkelde lesboek wordt uw eigendom en bevat zeer veel oefenstof om thuis nog eens geheel zelfstandig uit te voeren en te oefenen.

De cursus wordt gegeven door één docent en twee begeleiders, die behulpzaam zijn bij de praktische uitvoering. Aan de lessen nemen maximaal 10 cursisten deel.

Deze cursus bestaat uit 7 dagdelen van elk 2 uur.

Kosten: €70,00 inclusief lesmateriaal.

Locatie: Eigen leslokaal in de Planthof, Emmeloord.

Aanmelden


Les 1. Introductie E-mail
Na een korte uitleg krijgt u 5 opdrachten om de basisbeginselen van het e-mailen te oefenen.

Les 2. Adressen, bijlagen en veilig e-mailen
In deze les leert u hoe u het adresboek met contactpersonen kunt vullen en gebruiken. Tevens leert u een bijlage ontvangen en opslaan. Ook het versturen van een bijlage wordt geoefend. Tot slot besteden we aandacht aan veilig e-mailen en een aantal e-mailregels.

Les 3. Starten met Internet Explorer (de toegang tot het internet)
Na een introductie op het programma Internet Explorer leert u favoriete websites te bewaren op uw computer, zodat u deze later makkelijk weer kunt vinden. 

Les 4. Meer met Favorieten, Startpagina en zoeken met Google
U gaat werken met favorieten. Daarbij hoort ook het maken van mappen in de favorieten. U leert hoe u een eigen startpagina op uw computer kunt instellen. U leert zoeken met de browser Google.

Les 5. Informatie van internet halen en e-mailen
In deze les gaat u allerlei informatie van het internet halen en deze informatie via e-mail versturen. We gaan b.v. een recept van de website van AH halen, het recept opslaan op de eigen computer en vervolgens dit recept als bijlage bij een e-mail versturen. U leert wat webmail is en hoe u in kunt inloggen bij uw eigen provider. Ook bekijken we een aantal instellingen van Internet Explorer en van het gebruikte e-mailprogramma.

Les 6. Geavanceerde toepassingen en instellingen
U leert internetbankieren en hoe u een programma kunt downloaden, installeren en eventueel weer verwijderen.

Tevens leert u wat de gevaren zijn van het internet en gebruik van e-mail

Les 7. Herhaling
Wanneer u deze cursus hebt gevolgd kunt u zelfstandig uw weg vinden op het Internet.

U kunt zoekmachines gebruiken en diverse zaken regelen middels het Internet.

U bent op de hoogte van de gevaren van en het beveiligen van uw PC systeem tegen deze gevaren op het Internet. U kunt e-mailberichten, ook met bijlagen, verzenden en ontvangen. U wordt bekend gemaakt met nieuwsgroepen en RSS-feeds.

U kunt Internet Explorer en uw mailprogramma naar uw eigen wensen instellen.

U kunt favorieten en adresboeken maken.

Tot slot kunt u berichten lezen en verzenden vanuit elke uithoek van de Wereld en u kunt

Internetbankieren, bestanden downloaden en programma's installeren en verwijderen.

SeniorWebNOP gebruikt uitsluitend functionele cookies.
Deze maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren.
Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.