Schrijft u weleens een brief, verslag, boek of handleiding? Dan doet u dat niet meer met een typemachine maar veel handiger met een tekstverwerker.

Deze cursus is opgezet voor mensen die al ervaring hebben opgedaan met de computer en de tekstverwerker Wordpad, b.v. via de basiscursus van SeniorWeb NOP.

Er wordt van u verwacht dat u beginnersvaardigheid heeft met het typen op de computer. Ook moet u de basisprincipes van Windows en mappen weten.

De cursus wordt gegeven met gebruik van het programma Writer, de tekstverwerker uit het OpenOffice.org pakket.  Dit programma, uitgegeven door Apache, is gratis en verkrijgbaar via het Internet.

U hoeft dus geen tekstverwerker, b.v. Word van Microsoft aan te schaffen. Documenten, gemaakt met het programma Writer zijn ook bruikbaar in Microsoft Word!

Het Officepakket van OpenOffice.org bevat een scala aan nuttige administratieve programma's die gratis verkrijgbaar zijn voor thuisgebruik. Bijvoorbeeld een rekenprogramma.

Tijdens de cursus leert u hoe het programma op uw computer geïnstalleerd moet worden. De vele en uitgebreide mogelijkheden van Writer worden behandeld.

Het cursusboek is als optie verkrijgbaar en bevat informatie over het volledige Open Office pakket. Het kost € 10,00

De cursus bestaat uit 6 dagdelen van 2 uur.

Tekstverwerken is niet eenvoudig uit een boekje te leren maar deze cursus helpt u op weg.

De kosten bedragen  € 60,00

Aanmelden

SeniorWebNOP gebruikt uitsluitend functionele cookies.
Deze maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren.
Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.